Over ons

Het kloppend hart van onze beweging

De leden van de VZW vormen de basis van de werking. Hun netwerk zorgt voor de zaken die nodig zijn  om de verschillende deelwerkingen succesvol te maken: middelen, mensen, klanten, partners,...

De bewakers van onze visie en missie

De leden van de VZW zorgen er ook voor dat de beweging trouw blijft aan haar doelstelling, missie en waarden.

Doel van de VZW

Als vzw bewaken we in de eerste plaats het aangegane engagement van de bvba, de onderneming waarin de jongeren werken.  Hiervoor werd een charter opgesteld waarbij ondernemers zich engageren om zoekende jongeren oprechte kansen te geven binnen een duurzaam bedrijf.  Investeerders zullen terugbetaald worden, maar zijn uiteraard vrij om te herinvesteren in een volgend Duw-project ...  daar zullen alleszins ook de mogelijke winsten naartoe gaan van de huidige ondernemingen.  


Met de vzw "de vrienden van den duw" organiseren we op regelmatige tijdstippen activiteiten ter financiële ondersteuning van onze vzw.  De opbrengsten gaan geenszins naar de onderneming !!  

Het is echter wèl de bedoeling om enerzijds een spaarpot aan te leggen om verrijkende activiteiten en/of opleidingen voor de jongeren te financieren.  


Om daarvan te kunnen genieten moeten de jongeren bewezen hebben dat ze een werkengagement zijn kunnen aangaan voor een geruime tijd. We hopen dat dit een stimulans kan zijn om vol te houden en zichzelf te bewijzen.   

Anderzijds wil de vzw gelden genereren voor andere derde- en vierdewereldprojecten, mede bepaald door de leden van de vzw.  We hopen onze jongeren te kunnen motiveren om naast hun wekelijkse arbeid, waarvoor ze een wettelijk loon uitbetaald krijgen, mee te helpen als vrijwilliger tijdens de externe activiteiten...  kansen krijgen, kansen geven...  

Wie wordt er 'Vriend van den Duw'?

Duwende hand

Heb je wel zin om af en toe je steentje bij te dragen, maar past een vast engagement momenteel niet zo goed?

Ieders talent is welgekomen, voor korte of lange termijn.Grote Broer/ Zus

Ben jij de grote broer of zus die het vertrouwen van onze jongeren waard is, en er dus zal zijn als het eens wat moeilijker gaat, en hen het hart onder de riem kan steken, of zelfs een luisterend oor kan zijn?


Vast Lid

In een grote organisatie zijn er steeds veel kleine taken die op regelmatige basis moeten opgevolgd worden, of mensen nodig om mee te denken en nieuwe perspectieven aan te halen. Maken jouw handen het werk mee wat lichter?

Wil je op de hoogte blijven van onze werking?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De trekkers van Den Duw

Hans Verhoeven

Hans Verhoeven

Coördinator marketing


Hans is vader van 3 tieners, sociaal geëngageerd en heeft ervaring als ondernemer als eigenaar

van Bedrijvencentrum In Volle Vaart (Engels Plein Leuven) en van marktonderzoeksbureau iVOX.

Riet Buvens

Zaakvoerder 'den Duw @ Stelplaats


Riet is moeder van 4 jonge twintigers, sociaal geëngageerd en heeft ervaring als ondernemer in Leuven met Opus II en Oplus; en op sociaal vlak in OpusIII in India. Zij is gestopt met deze bedrijven en wordt de drijvende kracht achter working @ Den Duw.

Guy Hendrix

Coördinator financiën


Guy heeft tonnen levenservaring als directielid bij diverse grote bedrijven, o.a. Oxfam, NMBS, …  en als economist veel professionele ervaring op financieel vlak. Samen met Marc staat hij in voor de rustige vastheid @ Den Duw.

Marc Smeets

Coördinator Administratie en wetgeving


Marc heeft levenservaring te koop met hopen als actieve zestigplusser en professionele ervaring in de adminstratie en het beheren van organisaties. Administratieve rots in de branding.

Evy De Messemaeker

Coördinator Horeca


Evy is plusmama van 4 twintigers, is leerkracht èn kok van opleiding en heeft op beide werkterreinen ervaring. Zij staat in voor de kwaliteit van alles wat met de horeca activiteiten te maken heeft in Den Duw.

Jos Rutten

Algemeen coördinator


Jos is vader van 3 zoekende twintigers, heeft ervaring als bedrijfsleider binnen Konings NV. En wil zich wat actiever gaan bezighouden met de mensen die minder geluk hebben gehad in deze maatschappij. Een man met een groot hart die zijn ervaring als zoeker wil delen met anderen.

Dirk Delvaux

Coördinator logistiek


Dirk is stiefvader van 2 twintigers, sociaal geëngageerd in binnen- en buitenland en startte 10 jaar geleden zijn eigen fietskoerier-bedrijf, Vi-tes (www.vi-tes.be). Hij zal oa jonge fietskoeriers opleiden en begeleiden.


Greet Vanrijkel

Coördinator VZW vrienden van Den Duw


Greet is moeder van 2 twintigers, psychiatrisch verpleegkundige van opleiding, reeds meer dan 20 jaar zelfstandige verpleegster, en samen met haar partner Dirk, sociaal geëngageerd in binnen- en buitenland.

Jef De Cat

Coördinator grote broers/zussen


Jef is twintiger, begint zelf zijn weg te vinden in het leven, vandaag als zelfstandig ondernemer, en wil als grote broer andere zoekende jongeren helpen ondersteunen in die zoektocht.